Menu Sluiten

Intake en behandelplan

Voor de behandeling beginnen we met twee intakegesprekken. Daarin bespreken wij de redenen voor aanmelding, eventuele andere klachten en hoe het op de verschillende levensgebieden verloopt. Daarna stellen we in overleg een behandelplan op; wat zou u graag willen bereiken en op welke manieren zouden wij daaraan kunnen werken.

Behandeling

Ik ben integratief opgeleid. Dat wil zeggen dat we gebruik kunnen maken van verschillende behandelvormen die het best bij u passen als persoon en werkzaam zijn gebleken bij uw klachten. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld werken met aspecten van de cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte psychotherapie, psychodynamische therapie, partnerrelatie gesprekken of EMDR. Ook kunnen we zo nodig werken met adem- en ontspanningstechnieken

De behandeling kan klachtgericht zijn, vaak bij een verwijzing voor de basis- of generalistische GGZ. Deze is vaak wat korter durend en zoals de naam al zegt, voornamelijk gericht op het verhelpen van de klachten.
Bij klachten die langer bestaan of complexer zijn, kan een psychotherapeutische behandeling aangewezen zijn. U heeft dan een verwijzing voor de specialistische GGZ. Naast het werken aan de klachten, kan de behandeling meer persoonsgericht zijn; mogelijk zijn er verbanden tussen verschillende klachten, levenservaringen en de persoon die u bent, die we verder willen onderzoeken. Ofwel; we richten ons meer op de persoon als geheel.

Bij alle behandelvormen is het zo dat er van u gevraagd wordt na te denken over uw gedachten, gevoelens en gedrag. Op deze manier leren we zien hoe de klachten in elkaar zitten en hoe u tot verbetering zou kunnen komen. Ook leert u zelf hiermee beter om te gaan.

Gesprekken duren 45 minuten en vinden wekelijks plaats op een van tevoren afgesproken zelfde dag en tijdstip, met uitzondering van vakantie, ziekte etc.

Afsluiten van de behandeling

Het afsluiten van de behandeling doen we in onderling overleg. Soms is het zinvol een afbouwperiode af te spreken en hebben we aandacht voor preventie.
Bij klachten of twijfels over de behandeling is het belangrijk deze aan te geven, zodat we kunnen kijken waar deze mee te maken en hebben en we een oplossing kunnen bespreken.